Zašto je WordPress idealno rješenje za vaše poduzeće?

by

Ako ste ikad razmišljali o tome koji je website builder najprikladniji za mala poduzeća, najvjerojatnije ste zapeli u moru različitih opcija, zapravo ne znajući kako se jedna razlikuje od druge.

Nakon prvih trenutaka uzbuđenja, raznovrsnost ponuđenih opcija s popisa čine vas zbunjenima i nesigurnima. Istina je, sve opcije izgledaju podjednako, i sve vam obećavaju raj na zemlji. Što ćete učiniti?

Vrlo je jednostavno: pogledajte najnovije statistike tržišnih udjela koje će vam pomoći suziti vaš popis. Naime, nakon što vidite stvarno stanje, bit će vrlo lako odlučiti se.

WordPress kao najčešće korišteni sustav za upravljanje sadržajem (CMS)

Prema najnovijim statistikama w3techa, WordPress je korišten u udjelu od 26,1% svih internetskih stranica, a njegov CMS ima tržišni udio od 59,2%. Prilično impresivno, rekao bih. WordPress je očito najčešće korištena CMS platforma, te iako je prvi put pokrenut kao blogging platforma, WordPress se kasnije razvio u punokrvnu CMS platformu. On sada nudi sve potrebne značajke za stvaranje učinkovite internetske stranice za mala poduzeća.

Postoji više razloga zašto je WordPress savršen za mala poduzeća te bih želio istaknuti neke od njih:

  • stvaranje velike količine sadržaja, što je bitno za vaš inbound marketing,
  • prilagodljiv i spreman za pametne mobilne uređaje bilo koje veličine,
  • jednostavan za podešavanje, upravljanje i korištenje, ne morate biti Internet stručnjak ili koder,
  • optimiziran za tražilice (eng. SEO), što je od vitalne važnosti za vaše online uspjeh,
  • WordPress koristi otvoreni kod, što znači da je besplatan i pod vašim nadzorom.

 

  • wp

 

Zašto biste trebali odabrati WordPress?

Za mala poduzeća WordPress jednostavno predstavlja najbolje rješenje jer nudi platformu na kojoj mala poduzeća mogu rasti sukladno vlastitim potrebama. Jednostavan je za instalaciju, te se redovito ažurira, čime tvori internetsku stranicu koja prati najnoviji dizajn i SEO trendove. Govoreći o dizajnu, WordPress nudi niz različitih rješenja uz pomoć kojih možete izraditi svoju internetsku stranicu zajedno s blog stranicom.

Pomoću WordPressa, moguće je jednostavno dodavanje različitih sadržaja na vaše internetske stranice- poput PDF dokumenata, videa, iskustava korisnika, slika. Sve nabrojano vrlo je lako integrirati pomoću WordPressa, te ne zahtijeva veliki utrošak vremena.

WordPress omogućuje dodavanje više korisnika koji imaju pristup CMS-u i upravljanju vaše internetske stranice, ukoliko je potrebno. Također, pruža dodatne mogućnosti, kao što su ograničenja za ostale korisnike, ukoliko želite ograničiti pristup određenim informacijama.

WordPressom se vrlo lako uređuje i upravlja putem vašeg računala, laptopa, tableta, pa čak i mobitela. Uz Android i iOS aplikacije, vrlo je jednostavno prijaviti se i urediti potreban sadržaj.

Također, posljednje, ali ne i manje važno, WordPress je pristupačan cijenom.

 

Napisao: Damir Mujić

 

Share